Tandtipset

Bra service hos en tandläkare är avgörande

Väldigt många personer stirrar sig blinda på priset då det kommer till att besöka en tandläkare och här har man en viss poäng; det är dyrt att genomföra ett tandläkarbesök och detta oavsett om man bara ska göra en kontroll eller en behandling av något slag. Att priset är högt i Sverige baserar vi på hur det ser ut i övriga Europa och där Sverige ligger klart i den övre skiktet. Det som man ska veta här är att dock priset inte är helt avgörande – det är viktigt, men bara en del av ett större sammanhang då det kommer till att välja tandläkare. För: hur och på vad baserar en person egentligen sitt val av tandläkare?

Vi kommer nedan att räkna upp några punkter som kan fälla avgörande och som man generellt sätt lutar sig mot. Vi kommer i vår lista även att inkludera priset då denna fråga trots allt för många är direkt avgörande. Det som även spelar en stor roll är vilken stad man är bosatt i och hur stort utbud av tandläkare som är verksamma där. För att göra det enkelt för oss så säger vi här att det handlar om Stockholm och då gärna en central stadsdel där. Kort sagt; dessa punkter utgår man från om man ska välja en tandläkare i Stockholm.

·         Priset. I och med att det handlar om Stockholm så kan man där ha en större chans att hitta en tandläkare som passar sin egen budget och plånbok. Det kan finnas en dyr tandläkare likväl som man kan hitta en billigare kollega till denne i förort. Kort sagt – man har en mer varierande prisbild bland tandläkare i Stockholm och den fäller ett stort avgörande för hur man väljer.

·         Läge. Bor man i centrala Stockholm så har man också en viss benägenhet att hålla sig där då det kommer till en tandläkare och ett besök hos en sådan och detsamma gäller oavsett var man bor. Priset spelar roll och detsamma gör läget. Vissa är beredda att åka tunnelbana i någon timme om färden kan spara några hundralappar medan andra tycker att den summan är värd att betala för att slippa åka så långt.

·         Service. Här har vi en väldigt avgörande punkt för vissa och är också den stora anledningen till att många väljer ett privat alternativ snarare än att vända sig till Folktandvården. En privat tandläkare lägger ofta ner mer tid på att varje patient ska känna sig välkommen och om man besöker en sådan mottagning så kommer det tänket att innebära att man känner trygghet. Service och punkten som följer hör ihop.

·         Lokaler. I tryggheten ligger även mycket i hur lokalen ser ut. Samma gäller här som i ovanstående punkt; en privat tandläkare lägger ner mer tid på att hålla sina lokaler i topptrim. Bättre väntrum, snyggare undersökningsrum och modernare instrument samt möblemang skapar en helhetsbild som tilltalar väldigt många människor.

Här finns en tandläklare i centrala Stockholm som vi kan rekommendera.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress